København - ting å gjøre

København er kjent, kjær og mye besøkt av nordmenn.
Byen er tidligere blitt kåret til verdens beste by å bo i, og i år kan København sette nok en tittel på sin liste – hovedstaden ble nemlig nummer én på listen til Lonely Planet over hvilke byer som er mest verdt å besøke i 2019! Ikke overraskende – det bugner jo av ting å gjøre i København.

Selv om København enda holder på sitt typiske danske lynne og den deilige atmosfæren, har byen også vokst seg frem som en av de mest trendy hovedstedene i verden. Både innenfor mote, mat, arkitektur, kunst og bærekraftighet.
I København finnes alt og det bugner av ting å gjøre og se i København: utallige smågater med unike butikker, åpne plasser, torg og grønne parker, uteserveringer, vertshus og moderne restauranter, museer og konserter. Når alt dette kombineres med den deilige atmosfæren, den unike sjarmen og det yrende storbylivet, blir det deilig å være norsk i København!
Dersom du trenger litt inspirasjon, enten du vil dra på shopping, besøke en av de mest kjente attraksjonene, nyte god mat og drikke eller ønsker morsomme aktiviteter for de minste, så er du kommet til rette sted.

HYGGELIGE AKTIVITETER FOR PAR i København

Københavnhavn og shopping går sammen som hånd i hanske, men det er ikke dermed sikkert at din kjære er helt enig i dette. Fortvil ikke, det finnes mange forskjellige ting å gjøre i København som er minst like spennende og givende som en runde på Strøget. Med nesten 7 timer i København, skulle det være nok av tid til litt av hvert, også en sniktitt innom en butikk eller to.

Hva med litt sightseeing?
Det finnes flere spennende måter å utforske byen på enn å bruke beina. Hva med å gjøre som københavnerne? Sykle København rundt! Denne måten å komme seg rundt på, er både hyggelig, samtidig som man kommer seg raskere frem. Du skal ikke lete lenge før du finner et sted dere kan leie sykler.

Dere kan også ta en romantisk tur med en av kanalbåtene fra Nyhavn eller hoppe på en av de mange røde bussene som står rundt i byen. Runden blir ekstra hyggelig dersom dere pakker med en liten niste. Dette innebærer noen få forberedelser, men gir en stor gevinst når det kommer til stykket. Pakk med et pledd, og stopp innom en butikk for å kjøpe med provianter – kjeks, sjokolade, jordbær eller andre frukter, og noe godt å drikke til. Når dere er på sightseeing finner dere mange flotte og grønne områder hvor der kan ta et stopp for litt hygge.

København bugner av museer og dersom dere ønsker et kulturelt avbrekk, har dere kommet til rett by. Her finnes alt fra kunstmuseer, til historiske museer. Hva med en tur innom Statens Museum for Kunst, Nasjonalmuseet, Glyptoteket, Cisterne, Designmuseet eller ARKEN? Listen kunne fortsatt i en evighet, men vi er ganske sikre på at du tar hintet – her skorter det ikke på muligheter og variasjoner!

Dersom dere er glade i god mat og drikke, finnes det uendelige muligheter i Københavns gater. Hva med en tur innom matmarkedet Torvehallerne? Her finnes mange fristende restauranter i tillegg til flere forretninger som selger himmelske sjokolader, krydder og andre varer man kan ta med hjem.

I sommer åpnet også Reffen, den nye Papirøen, bare enda større! På Reffen får du alt fra Crêpe til hamburger og afrikansk mat i verdensklasse. I tillegg er Reffen en verksted som består av 14 små og store containere hvor folk kan både produsere, stille ut og selge ens produkter.

TING Å GJØRE I KØBENHAVN FOR FAMILIEN

Her kunne vi brukt flere sider, men vi skal prøve å gjøre det kort og effektivt. I København finnes det en haug av aktiviteter som barna elsker, så vel som de voksne.

Øverst på listen over barnas favoritter finner du selvfølgelig Tivoli.
Et besøk her er spennende uansett sesong. Parken bugner av berg- og dalbaner, karuseller, spill, is, sukkerspinn og annen moro. Dersom dere har vært i Tivoli mange ganger før, og opplevd alle sesongene, ligger både København Zoo, akvariet Den Blå Planet og Experimentarium høyt på listen. En tur til en av disse, faller definitivt i smak.
På Zoologisk museum kan dere nå ta en titt på den største utstillingen i museets historie. I utstillingen «Det dyrebare» finner dere blant annet kjempedinosauren «Misty» og andre verdifulle skatter som lenge har vært skjult for allmennheten.

På sommeren er det utrolig fint å ta turen til en av de vakre strendene i København. Ja, det finnes faktisk flere! Amager Strandpark er nok den mest populære og her kan dere både slappe av, bade og spise is i skjønne omgivelser.
En ting er sikkert – det fins nok av ting å gjøre i København, også for barnefamilier. For å få best mulig utbytte av tiden, kan det være lurt å planlegge hvilke aktiviteter dere skal gjøre, og hvordan dere kommer dere dit.

AKTIVITETER FOR VENNEGJENGEN i københavn 

Det er mye som er fint med København, og en av de beste, er at det finnes så utrolig mange områder hvor man har «alt» og derfor kan gjøre litt av hvert. Spaser innom et par trendy butikker, nyt et par timer på et museum og så en deilig dansk lunsj. Dersom ikke alle vil gjøre alt, er det jo også mulig å dele seg opp, og heller møtes et felles sted for lunsj og noe godt å drikke.

Vesterbro er et område i København som må besøkes. Denne bydelen har virkelig har blomstret de siste årene, og her finner man litt av hvert – trendy butikker, gallerier, fine hoteller, og Københavns eget meatpacking district – full av spennende restauranter og barer.

Gamle Carlsberg bryggeri ligger også i Vesterbro, og er veldig populær. Her får man et lite stykke historie, samtidig som man kan smake på forskjellige sorter øl.
Hver fredag om sommeren og sensommeren, fra 1. juni til 7. september, er det dessuten mulig å sitte i bakgården til bryggeriet og ønske helgen velkommen. Carlsberg inviterer til deilig stemning med grilling, musikk og iskalde øl.

Et annet område som også må oppleves er selveste Christiania – et alternativt samfunn midt i moderne København. Christiania er uten tvil en av Danmarks største turistattraksjoner og «byen» byr på kreative hus, gallerier, spillesteder, billige spisesteder og mye mer.

Dersom du vil gjøre noe helt annerledes kan vi friste med kajakkpadling i Københavns kanaler. Kajakk er populært som aldri før, og nå inntar båtene storbyer verden over – København er selvfølgelig intet unntak. Vær forberedt på mye moro og å bli våt!