Ta med hund om bord på DFDS

Blir ikke turen den samme uten familiens beste venn? Ta den med på båttur!
Om du er gående, eller om du har med bil, er det mulig å ha med hund eller katt om bord på ruten mellom Oslo og København.
Gående passasjerer kan kun ha med kjæledyr hvis de booker en hundelugar. Det er da viktig at du ved innsjekk gjør oppmerksom på at du har med hund/katt, da skipets personale vil følge deg til lugaren.
Kjører du, skal kjæledyret være i bilen under overfarten. Det er viktig at kjæledyret er sikret i kjøretøyet.

HUSK:

  • Kjæledyret må bookes minst 24 timer før avreise.
  • Kjæledyr uten ledsager aksepteres ikke.
  • Det er ditt ansvar å overholde alle regler og krav om vaksinasjon, tester, kurer m.m. som er gjeldende for det land du reiser til. Du kan risikere å bli avvist ved sjekk inn om dette ikke er i orden.

Hvordan booker jeg mitt kjæledyr?

Bestill via telefon +47 21 62 13 40.
Se for øvrig DFDS Seaways betingelser for å medbringe kjæledyr.
Se den danske Fødevarestyrelsens innførselsvilkår for hund og katt. Har du allerede booket din reise online, kan du ringe inn etterpå og booke på ditt kjæledyr.    

Kjæledyret i bilen

Kjæledyret kan bare oppholde seg i bilen under overfarten, men det vil være mulighet for lufting av hunden i skipets sandkasse. Luftetidene om bord er faste og bes respekteres av hensyn til ansatte som skal bistå under henting og returnering av kjæledyret. NB! fra 1 juni til 30 august vil det være oppstilte hundebur på åpent dekk da bildekket ikke alltid blir tilstrekkelig avkjølt i denne perioden.

Hundelugarer

Kjæledyret kan bare oppholde seg på lugaren under overfarten, men det vil være mulighet for lufting av hunden av skipets sandkasse. Luftetidene om bord er faste og bes respekteres av hensyn til ansatte som skal bistå under henting og returnering av kjæledyret. Det er kun et begrenset antall lugarer med plass til opptil 4 personer. Lugarene er innredet med køyesenger, vindu, toalett og bad. Det vil være håndklær og sengetøy på lugaren.

Regler for å innføre kjæledyr

Det er ditt ansvar å overholde alle regler og krav om vaksinasjon m.m. som er gjeldende i det land, du reiser til. Du kan finne ytterligere informasjon her:

Norge: http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/reise_med_kjaledyr/informasjon/
Danmark: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx
Storbritannia: https://www.gov.uk/take-pet-abroad Med forbehold om endringer.