Ta danskebåten fra Oslo til København med DFDS

De fleste nordmenn har et forhold til begrepet danskebåten - båtene som bringer reiselystne nordboere til herlige Danmark. Det er viden kjent at det er deilig å være norsk i Danmark. Lange strender, lun atmosfære, dansk design og deilig mat - det er ikke rart vi elsker vårt kjære naboland. Dette, sammen med danskebåten, er en uslåelig kombinasjon!

Betingelser: Laveste fra-pris når 4 deler lugar ved bestilling på dfds.no. Våre priser er dynamiske og styres av tilbud og etterspørsel. Prisen vil derfor variere, og noen avganger kan ha få eller ingen plasser til annonsert pris. Bestilling per telefon får et administrasjonstillegg på kr 125,- per bestilling. Se våre Reisebestemmelser her. 
Dronning Maud

Fra Danskebåten til Københavnbåten

”Danskebåten”, eller Danmarksbåten, er blitt et begrep folk flest har et forhold til. Gjerne forbindes det med god mat og drikke, hygge, underholdning og moro - et avbrekk i hverdagen.

Fordi DFDS er det eneste rederi som seiler til København, synes vi det er mer forbrukervennlig å kalle oss for ”Københavnbåten”. På denne måten er både nye og gamle gjester helt sikre på hvor de kan reise med nettopp oss.

Med Københavnbåten har vi skapt en hyggelig, spennende, trygg og god opplevelse for store og små, unge og gamle. Vårt mål er at du skal ha en fantastisk opplevelse med komfort og service av ytterste kvalitet.
Suite med boblebad på dekk

Cruiseopplevelse

Mange av de som i dag reiser med DFDS, bruker turen som et lite, men avslappende cruise-opphold. Hos oss finner du fasiliteter som spa, shopping, livemusikk, basseng og soldekk.

I tillegg er vi stolte av å kunne tilby et svært godt utvalg av forskjellige restauranter. Nyt kaffe og kaker i vår kaffebar Espresso House, eller bestill bord i vår klassiske italienske restaurant, 7 Seas med sin middagsbuffé, Explorers Steakhouse, eller Sjø - vår à la carte restaurant.

Båtene har mange ulike lugarer, fra enkle og rimelige firemannslugarer - til luksuriøse lugarer med balkong, jacuzzi og room-service. Noe for ethvert budsjett.
Ute på dekk

Danskebåtens historie

Visste du at ruten Oslo - København er verdens eldste og fortsatt eksisterende passasjerrute?

  • Den har hatt flere stopp på veien, der i blant Frederikshavn, Larvik og Moss.
  • I 1875 fikk passasjerene en "kraftig" standardhevning med at hjuldamperen Christiania fikk madrasser på 2. klasse.
  • I 1905 seilte ruten Oslo-København direkte med nye skip, Dronning Maud og Kong Haakon.
  • I 1936 kom det første kombinerte bil- og passasjerskip, ms Kronprins Olav.
  • I 1983 revolusjonerte DFDS fergetrafikken med den første "mega-fergen" -  1600 passasjerer og 400 biler.
Tid til hverandre om bord

Danskebåtens priser

Det lønner seg alltid å bestille i god tid hos oss - da sikrer du deg de beste prisene og flere valgmuligheter! Fordi våre priser er dynamiske, vil det generelt sett være rimeligere å reise på en hverdag enn i helger - prisene øker jo større etterspørsel avgangen har.

Hos oss betaler du for selve lugaren, ikke antall reisende. Det vil derfor være rimeligere per person om lugaren blir fylt opp.

Her finner du en oversikt over våre priser på ruten Oslo-København:
MiniCruise (tur/retur med samme skip) fra kr 216,- per person når to reiser sammen i Standard innvendig økonomilugar.
Transportreise (én vei) fra kr 224,- per person når fire reiser sammen i Standard innvendig lugar inkl. transport av ordinær personbil.
Tillegg for andre typer lugarer og kjøretøy.

Tips og triks for å spare penger på turen:
- Bestill frokost samtidig som reisen og få gratis frokostbuffé for barn (0-11år)
- Premium lugar er inkludert frokost og Wifi

Visste du at du også kan kjøpe til frokost, middag, opplevelser ombord, shuttlebuss tur/retur terminalen og København sentrum, billetter til Tivoli, Zoo og mange andre spennende aktiviteter i København når du bestiller reisen din?

Det hender vi har kampanjer, derfor lønner det seg å melde seg på vårt nyhetsbrev - eller klikk deg inn på siden vår med jevne mellomrom for å se de beste tilbudene.

Slik kan ditt cruise med Danskebåten se ut:

Klikk på bildene for å se større utgave