Opplev fine strender i Danmark – Ta båten med DFDS

Hvite strender, små badebyer og vakkert hav. Verden er full av fantastiske strender, og du trenger ikke å reise lenger enn til Danmark for å finne noen av Europas flotteste. Den Danske Riviera er en perlerad av idylliske småbyer, hvite strender og spennende opplevelser på Nord-Sjælland. Og best av alt; her er det mer enn nok plass til alle. Legger du turen til den sjællandske kysten slipper du overfylte strender, og kan nyte en avslappende ferie ved sjøen.

Båt til København

Den 230 kilometer lange kystlinjen på Sjælland strekker seg fra Sejerøbugten i vest til Øresund i øst, og kalles Den Danske Riviera. Langs kystlinjen vil du passere tusenvis av søte sommerhus, hundrevis av kunstnere og museer. Kort sagt opplevelser for hele familien. I stedet for å kjøre den lange veien til Danmark bør du heller sette bilen trygt om bord på Københavnbåten, og la DFDS Seaways ta deg på en behagelig måte fra Oslo til København. Her kan ungene kose seg med de mange aktivitetene og tilbudene om bord, mens du slapper av med en kaffe eller forfriskning på soldekket. Neste morgen legger båten til kai i København, og dere kan starte med å legge den danske kystlinjen nordover for deres føtter. Middag i solnegangen

Kunst langs kysten

Du kan starte turen langs rivieraen ved den lille byen Nivå i Østersund. Byen har tidligere vært kjent for sine store teglverkshus, men den er også kjent for sitt gamle museum, Nivaagaards Malerisamling. Her finner du en samling av fin europeisk kunst, blant annet landets eneste ekte Rembrandt. Ved lystbåthavnen Nivå Havn og Strandpark finner du et enestående fugleliv og flotte bademuligheter. Fortsett så videre forbi den gamle fiskebyen Humlebæk, som huser et av verdens fineste kunstmuseer, Louisiana-Museum for moderne kunst, og videre til Helsingør, i et landskap av skog og mark som møter havet. Videre på turen kommer du til den maleriske byen Hornbæk som frister med sand, strand og vann. Strandlegepladsen er bygget som en havn på land, med broer og fyrtårn, rutsjebaner og husker.
Idylliske Humlebæk

Barnevennlig og idyllisk

Mellom Hornbæk og Gilleleje strekker Dronningmøllebugten seg i en bue, og gir plass til en lang og barnevennlig sandstrand. Fortsett videre til Rågeleje, som er et av de største fiskeværene langs kysten, og videre til Vejby Strand. Dette gamle sommerhusområdet er, med sine 49 meter over havet, det høyeste punktet på Nordsjællands kyst, og preget av bratte skrenter med trapper som leder ned til stranden. Her kan du overnatte på familievennlige Vejby Strand Camping, som har både lekeplass, tennis, minigolf og svømmebasseng tilgjengelig for sine gjester. Turen fortsetter forbi den kilometerlange stranden i Tisvildeleje, til det idylliske Liseleje som frister med Havtyren Naturlegeplads og Kattegat Dragefestival. Fra Hundested må du ta ferge videre over til fiskerlandsbyen Rørvig. Du har nå kommet til Odsherred kommune.
Gode forhold for windsurfing langs kysten av Sjælland

Sommer langs kysten

På denne siste delen av strekningen vil du møte enda flere småbyer, sommerhusområder og idylliske sandstrender. Helt ytterst på Sjællands Odde vil du bli møtt av et sjarmerende fiskermiljø, dette er virkelig stedet å nyte en deilig fiskemiddag. Du entrer nå Sejerøbugten, der du kan stoppe på en av Danmarks beste badestrender. Gudmindrups Strand er en langgrunn sandstrand, og derfor også meget barnevennlig. Kysten er altså full av deilige sommeropplevelser, og du bestemmer selv hvor du vil stoppe og hvor lang tid du vil bruke på hvert sted. Enten du legger hele strekningen bak deg, eller finner du drømmestedet på første forsøk.
Solnegang over Tisvildeleje strandØnsker du å bestille bilpakke? Les mer om våre bilpakker her.