Om DFDS Seaways - Københavnbåten

DFDS Seaways i Norge er en del av DFDS Seaways Gruppen, et dansk rederi med lange tradisjoner.
DFDS ble grunnlagt allerede i 1866 og er i dag et av Danmarks største selskaper. DFDS står for Det Forenede Dampskibs-Selskab. I Norge er DFDS det eneste rederiet som seiler mellom Oslo og København.

Skipene

De to skipene som seiler på ruten er PEARL SEAWAYS og CROWN SEAWAYS, som har plass til henholdsvis 2168 og 2044 gjester. Skipene seiler fra Oslo hver dag kl 16.30 og er fremme i København kl 9.45 om morgenen, før de returnerer til Oslo igjen kl 16.30.
I løpet av et år reiser rundt 700 000 passasjerer med DFDS Seaways mellom Oslo og København. Gjestene inkluderer alt fra familier og vennegjenger til konferansegjester og forretningsreisende samt alle som skal besøke København eller andre deler av Danmark.
Ombord finnes en rekke restauranter, butikker, barer og underholdningstilbud.

Restauranter og underholdning

Begge skipene har 4 restauranter, som til sammen tilbyr et bredt utvalg av mat og drikke. Mest kjent er den omfattende bufféen i restaurant 7 Seas, men skipene har også populære tilbud som a la carte restauranten Sjø, som var ny i 2018, Explorers Steakhouse med biffer av beste kvalitet samt den italienske restauranten Little Italy. Skipene har også en rekke forskjellige barer, avhengig om man vil ha en drink, en kaffe eller eksklusive viner servert per glass. Vin-, øl- og cognacsmaking er også mulig i vinbaren Red & White.

Lugarer og tax free

Tilbudet av lugarer er alt fra små, enklere Standard lugarer for én eller to personer til Premium lugarer der du får suiter med boblebad på balkongen. I de siste årene er mange av de største og beste lugarene på PEARL SEAWAYS og CROWN SEAWAYS blitt pusset opp for å kunne tilby en enda større grad av luksus, for de som ønsker det. Skipene har også tax free butikk med gode shoppingmuligheter med skattefrie produkter, med blant annet mye dansk design.

Barneunderholdning

Tilbudene for barn er også mange. Ombord tilbys alt fra egne barne-buffèer og ballrom til spillrom, bassenger og barnedisco. Bassengene finner man i Bubble Zone, som også er åpen for hele familien.

Konferanse

Begge skipene har store konferanseavdelinger og tilbyr alt fra 210 seters auditorium med storskjerm til grupperom med plass til 6 - 45 deltakere, og alle lokaler har både IT- og AV utstyr, trådløst nettverk, Smartboards samt projektor.