Reis med DFDS til København og besøk Designmuseum Danmark

Ønsker du et dypdykk inn i de danske møbeldesignernes verden er dette stedet å dra. Her finner man også kunst og design fra andre deler av den vestlige verden og Asia. Utstillingene viser ting fra middelalderen og frem til i dag.

Dette kan du få med deg på Designmuseum Danmark:

  • Dypdykk i dansk design
  • Dansk industriutvikling
  • Historisk bygning og flotte omgivelser
Møbler utstilt på Designmusem Danmark

Museumet

Dette er en av nordens sentrale utstillingssteder for dansk og internasjonal kunsthåndtverk og industriell design. Gjennom samlingene og arkivene kan du følge veien som den designhistoriske forskningen har tatt i Danmark. De følger utviklingen innenfor industriell design, møbelkunst og kunsthåndtverk, og setter det i perspektiv til tidligere arbeid fra eldre perioder og områder.
En egen utstilling av dansk møbeldesign fra det 20. århundre finnes også, og flere av lokalene er dedikert store navn som Verner Panton og Arne Jacobsen.
Fasaden til Designmuseum Danmark

Litt historie

Museet ble grunnlagt i 1890 av industriforeningen i København og Ny Carlsberg Museumslegat. Hovedformålet har siden starten vært å vise ekte kvalitet innen forgivning. Museet skulle fungere som inspirasjon for industriens folk og gjøre forbrukerne kritiske og kvalitetsbeviste.
Bygningen som museet holder til i var tidligere det første offentlige sykehuset i Danmark; Frederiks Hospital. Det var faktisk her Søren Kierkegaard døde i 1855. I 1920 ble bygningen renovert av arkitektene Ivar Brentsen og Kaare Klint for å ytterligere tilpasse den til museumsformål.
Butikken hos Designmuseum Danmark

Museumsbutikken

Museets butikk er en flott plass for å skaffe seg dansk industriell design. Langs hyllene står det utstilt håndlaget keramikk, nydelige smykker og munnblåst glass. Her finner du både Kaj Bojesens treelefanter og Hans Bøllings små trefulger. Butikken tilbyr også flere bøker om håndverk og design.
Museum i nydelige omgivelser

Kafèen

Klint er navnet på designmuseets egen kafé. Her serveres det mat basert på danske tradisjoner, men med en nynordisk tvist. Danske smørbrød med avocado eller kremet ost, samt nydelige desserter til en billig penge. Om sommeren er det koselig å sitte ute på nydelige Grønnegård gårdsplass og nyte maten.