Glyptoteket i København

Dette kunstmuseet ligger like ved Tivoli i København og inneholder fransk og dansk samtidskunst i tillegg til den største samlingen av antikk kunst i Nord-Europa. Museet er lett å kombinere med et minicruise med DFDS.

Dette opplever du på Glyptoteket

  • Kunst fra alle verdens hjørner
  • Kjente kunstverk og statuer fra historiens begynnelse
  • Midt i København sentrum
Flere flotte skulpturer i Glyptoteket

Kunstsamlingen

Samlingen i Glyptoteket består av kunstverk og historiske gjenstander helt fra historiens begynnelse i Mesopotamia, faraoenes Egypt, det antikke Hellas og Romeriket. Her finnes også fransk og dansk kunst fra det 19. århundre.
Det er noen utvalgte kunstverk du absolutt bør få med deg. Blant de ti hovedverkene finner du blant annet Paul Gauguins Tahiti-kvinne med en blomst, Landskap fra Saint-Remy av Vincent Van Gogh, Det sorte Kongehode fra 1842 - 1795 f.Kr., og en sarkofag fra det andre århundre f.Kr.
Carl Jacobsens Glyptotek

Litt historie

Museet ble grunnlagt i 1888 av ølbryggeren Carl Jacobsen. Hans ønske var å berike sine bybarn med internasjonal kunst, og han trodde på at kunsten hadde en spesiell pedagogisk betydning. Han ville ikke at museet skulle være som alle andre, men ønsket heller at det skulle tale til hver enkelt besøkende. Derfor kalte han det Gyptoteket. Som et bibliotek som stiller ut bøker, er et glyptotek en plass som stiller ut skulpturer. Museet var faktisk i begynnelsen i Jacobsens eget hjem, der han i årenes løp hadde samlet på flere skulpturer og bestemte seg for å åpne samlingen sin for publikum.
Kos deg i kafèen i Palmehaven

Kafèen

I den nydelige vinterhagen kan du ta en pause fra utstillingene og sette deg ned hos Kafé Glyptoteket. Her kan du kose deg med en lett lunsj, deilige kaker eller kanskje bare en kopp kaffe. Vinterhagen er utsmykket med busker, blomster og palmer, så her er det bare å lene seg tilbake i de fine omgivelsene.