Den Blå Planet - Akvarium i København

Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med syv millioner liter vann og tusenvis av fisk - en fantastisk destination for barnefamilier. Siden åpningen i 2013 har Den Blå Planet blitt svært populær.
 

Dette opplever du:

  • Overveldende og fantastisk
  • Fisker og dyr fra hele verden
  • Nordens største akvarium

Mye spennende å utforske

Fra korallrev til klovnefisk

Akvariet er delt opp i åtte deler som både viser korallrev, dyr, fisker og fulger, samt evolusjonen til dyrene. En avdeling man absolutt bør ta turen til er Oceanet. Her svømmer det store hammerhaier forbi, sammen med gullmakreller, leopardrokker og andre mystiske fisker. Du kan gå gjennom en gjennomsiktig tunell der fisker svømmer både under og over deg. En annen artig utstilling er Korallrevet, med sine mange fargerike koraller og fisker. Her kan du for eksempel få øye på klovnefisken som for mange er kjent fra “Finding Nemo”.
Rørebassenget

Barnevennlig program

Hos Den Blå Planet kan du oppleve flere aktiviteter, historiefortellinger og se på matingen av dyrene.
Programmet er ulikt fra dag til dag, så vi anbefaler å ta en kikk på akvariets hjemmeside for å se hva som skjer når du er der. Du kan blant annet få bli med å fiske, se barneteater med Hammerhaien Hik, undersøke blekkspruter og se på matingen av piratfisk. "Rørebassenget" er også svært populært blant barna hvor det finnes danske haier, krabber og sjøstjerner.
Vannlekeplassen

Lekeplass

Den Blå Planet har også et stort uteområde hvor barna kan få en større forståelse for vann på en gøy måte gjennom fysisk aktivitet og samarbeid. Her kan barna hive seg over pumper og sluser (uten å bli FOR våt). På den mer tradisjonelle lekeplassen finnes det også klatrestativ, armgang og rutsjebane – med kanskje Danmarks fineste lekeplassutsigt.
Spisestedet Øst

Spisestedet Øst

Ønsker du å ta en pause fra dyrene og fiskene, samt nyte utsikten til Øresund, kan du ta en tur innom Meyers spisested: Øst.
Menyen er ikke overraskende preget av deilig sjømat, med friske råvarer, fisk og skalldyr, men du finner også andre alternativer samt rundstykker og kaker. Maten passer for alle aldre.