Den Blå Planet

Har du lyst å gjøre noe helt spesielt i København, så anbefaler vi at du tar turen til Den Blå Planet. Dette fantastiske akvariet er Nordens største, med sine syv millioner liter vann og over 20.000 fisker.
Etter åpningen i 2013 har Den Blå Planet blitt svært populær.
Sikre deg billett på forhånd hos DFDS!

Dette opplever du:

  • Overveldende og fantastisk
  • Fisker og dyr fra hele verden
  • Nordens største akvarium

Akvarium med stor glassvegg Den Blå Planet

Fra korallrev til klovnefisk

Akvariet er delt opp i åtte deler som både viser korallrev, dyr, fisker og fulger, samt evolusjonen til dyrene. En avdeling man absolutt bør ta turen til er Oceanet. Her svømmer det store hammerhaier forbi, sammen med gullmakreller, leopardrokker og andre mystiske fisker. Du kan gå gjennom en gjennomsiktig tunell der fisker svømmer både under og over deg. En annen artig utstilling er Korallrevet, med sine mange fargerike koraller og fisker. Her kan du for eksempel få øye på klovnefisken som for mange er kjent fra “Finding Nemo”.
Tunellen - et fasinerende skue

Program og events

Hos Den Blå Planet kan du også oppleve flere aktiviteter, historiefortellinger og se på matingen av dyrene.
Programmet er ulikt fra dag til dag, så vi anbefaler å ta en kikk på akvariets hjemmeside for å se hva som skjer når du er der.
Du kan blant annet få bli med å fiske, undersøke blekkspruter samt se på matingen av piratfisk.
Det er også mulig å bestille rundvisninger for å se hva som skjer bak kulissene.
Korallrevet

Utstillinger

Det første offentlige akvarium i Danmark ble åpnet i 1939. Det ble en stor suksess og sto ved like i mange år, til tross for å ha møtt på flere utfordringer under 2. verdenskrig. Midt på 1990-tallet ble det klart at modernisering og flere påbygg var nødvendig. Dessverre var bygningens grunn fredet, og det var dermed ikke mulig å gjøre noe med det opprinnelige akvariet. Etter flere år med innsamlinger av midler ble Den Blå Planet en realitet. Arkitektfirmaet 3XN fikk bygget det mektige designet, og 3000 fisker fra det gamle akvariet sammen med 17 000 nye dyr ble tilført. I 2013 sto Den Blå Planet åpent for publikum.
Deilig mat på den Blå Planet

Spisestedet Øst

Ønsker du å ta en pause fra dyrene og fiskene, samt nyte utsikten til Øresund, kan du ta en tur innom Meyers spisested: Øst.
Menyen er ikke overraskende preget av deilig sjømat, med friske råvarer, fisk og skalldyr, men du finner også andre alternativer samt rundstykker og kaker. Maten passer for alle aldre og nytes sammen med utsikten over vannet enten gjennom store vinduer, eller på uteserveringen.
Lokalet og interiøret er inspirert av vannets bevegelser og stjernegalakser, med lysslynger hengene fra taket som skaper en hyggelig stemning.