Louisiana kunstmuseum for barn – Introduser barna til kunstens verden

Louisiana ønsker alle barn hjertlig velkommen inn i kunstens verden, til deres helt egne hus! Siden åpningen i 1994 har barn blitt invitert til å bruke sine kunstneriske evner og livlige fantasi for å skape sine helt egne verk. Barna blir introdusert til kunstens verden på en spennende og naturlig måte.

Hvorfor ta med barna til Louisiana:

  • Introduser barna til kunstens verden
  • Morsomme og lærerike aktiviteter
Kunst for og med barn

Aktiviteter

Det finnes flere ulike ting som barna kan få delta på i barnas hus. Samtlige av aktivitetene tar utgangspunkt i Louisianas egne utstillinger slik at barna får lære om kunstnerne og deres verk.
Deretter får barna utfolde seg, inspirert av hva de har sett. Her får de hjelp av kunstfaglige ansatte som iverksetter aktivitene for barna, som blant annet består av verksted, maleskoler med mer.
Barnehuset består av tre etasjer med rom som er helt sammenhengende. Områdene er funksjonelle og tilrettelagt slik at barna kan utforske og bevege seg fritt.
Uteterassen på Louisiana

Søhaven

Søhaven ligger rett utenfor barnehuset. På denne utradisjonelle lekeplassen kan barna gå på oppdagelsesferd blant busker og trær, og leke gjemsel i hytter og huler.
I den mystiske hagen får man et videre innblikk på samspillet mellom arkitektur, natur og kunst som man møter overalt på Louisiana.
Her kan barna kose seg i naturen og nyte matpakken, før de tar seg turen ned den populære rutsjebarnen!
Louisiana - for liten og stor

For de voksne

Hos barnehuset er det også mulighet for de voksne å utfolde sine kunstneriske sider. Her settes det opp bildeverksteder som tar utgangspunkt i Louisianas egne utstillinger.
På disse verkstedene får deltakerne lære mer om de aktuelle utstillingene, samtidig som de får veiledning til å lage sine egne verker.
Her får man mulighet til å prøve seg på å både male, tegne og lage skulpurer.