Besøk Tycho Brahe planetariet i København

Det perfekte sted for å kombinere læring og underholdning for hele familien. Se fantastiske filmer på helt ny måte, iakta stjernehimmelen og ta turen gjennom utstillingen. På Planetariet får du oppleve naturen og universet på nært hold, og lære mer om planeten vi bor på.

    Derfor skal du besøke Tycho Brahe

  • Det er lærerikt
  • Det er underholdende
  • Noe for hele familien
Moro for alle i Tycho Brahe

Romteateret

I denne salen finnes det et kuppellerret på hele 1000 kvadratmeter. Det vil si at skjermen starter i front og fortsetter over hodet på tilskuerne. Dette legger til rette for en helt unik opplevelse, der man kan være vitne til isbjørner svømmende over seg og astronauter svevende i luften. Man kan velge mellom digitale 3D-filmer der man føler at tingene er rett foran seg, eller IMAX filmer der hele bildet omslutter kuppelen. Filmene som vises omhandler både universet, dinosaurenes tid på jorden, dypdykk ned i det mørke havet eller flyturer over pyramider.
Planetariet i København

Sal 2 og det aktive univers

I Sal 2 er det mulig å få med seg korte 3D filmer som spilles av flere ganger om dagen. I tillegg til planetariumets egne filmer, vises også utvalgte spillefilmer i 3D. Etter filmtittingen kan man gå inn i Det Aktive Univers, som er den permanente utstillingen til planetariumet. Men til tross for å være permanent er den også alltid oppdatert og aktuell. Utstillingen omhandler naturligvis astronomi og romfart, og her kan man lære mye om sorte hull, kvasarer og gammaglimt! Ikke minst gir den et innblikk på livets begynnelse og muligheten for liv på andre planeter.
Planetariet i København

Litt historie...

Tycho Brahe Planetarium så dagens lys i november 1989. Grunnleggerne var ekteparet Bodil og Helge Pedersen, som lenge hadde hatt en drøm om å la folk få muligheten til å oppleve astronomiens univers. Ideen om å lage planetariumet oppsto når Bodil og Helge var vitne til en solformørkelse på Java. De donerte hele 50 millioner kroner til Uraniafonden, som fikk i oppgave å bygge planeriumet. Byggingen tok to år og det var selveste Dronning Margrethe som innviet åpningen. Planetariumet er oppkalt etter den kjente astronomoen Tycho Brahe som i sin tid gjorde banebrytende astronomiske observasjoner.