Besøk København Zoo

København Zoo har hele 3500 dyr fordelt på 250 ulike arter. Her finnes det alt fra små insekter til noen av de største dyrene på jorden som elefanter og nesehorn. Stedet er populært blant både voksne og barn, og her er det mye å gjøre. Se isbjørner svømme rundt deg i undervannstunellen, besøk en innendørs regnskog, og hør dyrepasserne fortelle om dyrene.

    Derfor skal du besøke Zoo:

  • Spennende og eksotisk
  • Lærerikt og gøy
Isbjørntunellen er en favoritt

Fra geit til giraff

Zoo har et stort utvalg dyr, deriblant elefanter, skilpadder, flodhester og giraffer. I Barnezoo, kan du hilse på blant annet danske husdyr og afrikanske dverggeiter. Her er det fremvisninger der du kan lære om flamingoer, se foring av pingviner eller opptrening av sjøløver. Zoo har også en egen tropeavdeling som gir publikum mulighet til å oppleve regnskogen med 90 graders luftfuktighet og spennende dyr. På den helt andre enden av skalaen, finner du også Den Arktiske Ring hvor du kan gå gjennom en glasstunnel under vann og oppleve isbjørner svømme forbi.
Elefanten har fått god plass

Historien bak Zoo

Zoo ble grunnlagt i 1859 og er en av Europas eldste zoologiske hager. Dyrebestanden besto i begynnelsen av ørner, ugler, kaniner og til og med en sel i et badekar. Sakte men sikkert vokste dyrebestanden og størrelsen på anlegget, og i 1980- og 1990 årene ble det satt i gang en masse moderniseringer.
Zoo har et ønske om å øke interessen for og forståelsen av naturen og de deltar aktivt i å bevare dyrearter og naturområder. De lar dyrene leve på mest mulig naturlig vis og Zoo er kjent for den høye standarden de holder i forhold til dyrene.
Nesehorn i Zoo

Zoobutikken

Det er veldig greit å ha med seg matpakke når man reiser til Zoo, og de har fine områder både ute og inne hvor du kan sitte og ta en pause. Ønsker du heller å kjøpe mat i Zoo, er det fullt mulig å gjøre i de to kafeene Konhild’s og Provianten.
Skulle du ønske å ha med deg noen minner fra besøket, eller kanskje noen fine gaver, kan du stikke innom Zoobutikken. Her finner du et stort utvalg av leketøy, spill, klær, postkort og bøker.