Besøk København Zoo

I København Zoo kan du se over 4000 forskjellige dyr fra hele verden. Her finnes alt fra raske leoparder og farlige tigere, til søte dvergsilkeaper, høye giraffer, og noen av verdens største dyr som elefanter og nesehorn. I parken er det mye å se og gjøre for både liten og stor - hør dyrepasserne fortelle om dyrene, besøk en innendørs regnskog, og klapp kamelene.

    Derfor skal du besøke Zoo:

  • Spennende og eksotisk
  • Lærerikt og gøy
  • Du kommer nær dyrene
the arctic circle

Fra tropene til Antarktis

I Zoo finnes en egen tropeavdeling som gir publikum muligheten til å oppleve regnskogen slik den er i virkeligheten - med 90 graders luftfuktighet!
Her lever noen av verdens mest spennende, men skremmende dyr.
Vil du besøke en helt annen verden, må du ta turen til "Den Arktiske Ring". Her kan du gå gjennom en glasstunnel under vann og oppleve isbjørner som svømmer forbi.
Fotokreditt: Daniel Rasmussen
Se pandaer i Zoo

Nyhet! Se pandaene!

Arkitekter, ingeniører, byggearbeidere og Zoos ansatte har i lang tid forberedt seg på to nykommere. I april flytter nemlig pandaene, Mao Sun og He Xing, fra Chengdu i Kina inn, og du kan oppleve de to krabatene gjennom et helt nytt anlegg.
Følg med på de unike dyrene som har en helt egen laid back, men klumsete stil, og som kan bruke opptil 15 timer om dagen på å spise!

Fotokreditt: Henrik Sørensen

Spennende aktiviteter for de minste

La barna hilse på danske husdyr og afrikanske dverggeiter i Barnezoo. Er dere heldige, kan dere oppleve ponny- eller griseagility eller se dyrepasserne gå på tur med lamaene.
I parken finnes flere forskjellige lekeplasser hvor barna kan ha flere timer med moro. Besøk Zoofari-lekeplassen og kjør safaribilen, eller løp fra "flodhestene" som ligger i vannet. På de andre lekeplassene kan man blant annet sitte i pungen til leke-kenguruen og ri på wombaten av tre, eller gå på hengebroen og kjempe mot leke-tigerne.
Besøk Zoolab hvor barna kan klippe, tegne og støpe gips, eller ta de med til sminketeateret slik at de kan forvandles til en skummel sjørøver, en vakker sommerfugl eller en farlig tiger.

Nesehorn i Zoo

Flere fristende spisesteder

Dersom dere ønsker en lunsjpause, kan dere kjøpe mat flere steder i parken. I lunsj-restaurantene Caféen og Provianten, finnes et større utvalg av barnevennlige retter, og i andre kaféer og matboder tilbys alt fra fristende gourmet-pølser og steinovnsbakt pita med deilig fyll, til fish & chips og fast food. Kanskje du til og med vil unne deg et par churros til dessert?
Du kan også gjerne ha med deg matpakke om du heller ønsker det. I parken er det flere fine områder, både ute og inne, der det er fint å kunne sitte og spise medbrakt nistepakke. Matpakkehuset i området ved "Børnezoo" er oppvarmet på kalde dager.
se isbjørn på nært hold i Zoo

Historien bak Zoo

Zoo ble grunnlagt i 1859 og er en av Europas eldste zoologiske hager. Dyrebestanden besto i begynnelsen av ørner, ugler, kaniner og til og med en sel i et badekar!
Sakte men sikkert vokste dyrebestanden og størrelsen på anlegget, og i 1980- og 1990 årene ble det satt i gang en masse moderniseringer. Zoo har et ønske om å øke interessen for, og forståelsen av naturen, og de deltar aktivt i å bevare dyrearter og naturområder over hele verden. København Zoo er kjent for den høye standarden de holder i forhold til dyrene og deres velvære, og i parken lar de dyrene leve på mest mulig naturlig vis.