​Jul i KØBENHAVN

Fra midten av november forvandles København til et vinterkledd eventyrland. Gatene fylles av hyggelige julemarkeder som er fulle av unike julegaver, brente mandler, gløgg, epleskiver og andre julegodter som får smaksløkene til å danse samba. Byen bugner av aktiviteter som gjør at du, ikke bare holder varmen, men også kommer i den gode julestemningen. Er du usikker på hva du skal gjøre mens du er i København under førjulstiden? Her har vi samlet våre beste julehyggetips, enten du reiser på MiniCruise eller har noen ekstra dager i den danske hovedstaden.

Nimb

Magisk jul i Tivoli

For mange, er et besøk i Tivoli under førjulstiden, blitt en tradisjon.
Tivoli er som tatt ut fra en magisk julefortelling!
Hele parken er full av snøkledde trær, fortryllende juleinstallasjoner og magiske boder med søtsaker for både store og små - brente mandler, epleskiver, og gløgg. Dette er definitivt stedet for deg som ønsker å komme i magisk julestemning.
I tillegg til den fantastiske julekarusellen, kan du også kjøre mange av de andre karusellene.
Julemarked

Julemarkeder

Fra midten av november, fylles Københavns gater opp med både flott juledekor og hyggelige julemarkeder – alle med hver sin sjarm. 
På markedene finner du alt fra julegodter, unike julegaver, designvarer og varmende drikkevarer. Hva med å gå langs bryggekanten i Nyhavn eller besøke julenissen på Højbro Plads?
Vi har samlet noen av våre favoritt-julemarkeder her, slik at du kan finne det markedet som har akkurat det du er på utkikk etter!

Julebrygget ankommer

I tradisjon tro, kommer julebrygget til Danmark den første fredagen i november. Lite markerer julens ankomst tydeligere enn dette, og juleølfesten har gjennom årene markert seg som en av de store festdagene i landet. Ølets ankomst feires med blå nisseluer, syngende julenisser, skumbelagte gater og lastebiler fulle av juleøl. Stemningen er på topp både i pubene, barene og i gatene.

Julehygge i København

Varmende drikker

Hva er vel en førjulstid uten varmende drikker med skumfiduser og noe attåt? Dersom du trenger noe å varme deg på, bør du prøve en deilig kakao med en tvist fra Hotel Chocolat på Strøget. Hva med en kakao med mokka, mint, chili, melkesjokolade, eller hva med husets egen “Made in Copenhagen" – laget på nymalte kakaobønner? Du finner selvsagt også den tradisjonelle kakaoen. For å gjøre ekstra stas på smaksløkene, kan du toppe det hele med lekker sjokolade. Unn deg et par biter der, og husk å ta med noen biter hjem som gave til de du er glad i. Hvis du heller foretrekker gløgg, må du prøve den berømte fra Hviids Vinstue som ligger ved Kongens Nytorv. Spør du oss, tar vi gjerne en av hver takk!

Hos Aamann

.. Og danske fristelser

Selv om København bugner av spisesteder med smaker fra fjerne Østen og andre eksotiske steder, er det en ting man er nødt til å spise når man er i byen, og det uansett sesong – de danske smørbrødene! I Nyhavn finner du flere steder som serverer ekte smørbrød, toppet med lekkert pålegg og servert på gammeldags vis. Ønsker du derimot en moderne tvist, kan vi anbefale Aamanns Deli på Østerport. Der gjør de det få våger - lager en moderne og sofistikert vri på de danske klassikerne!
Moro på skøytebanen

Romantikk på skøytebanen

Hva skriker vel mere klisje enn en date på en skøytebane i skumringen? Med en gang man kommer seg ut på isen, blir man plutselig det artige og romantiske paret man ser på film.
Regn med flere fall, latter og tull. Her er det bare å ta frem barnet i seg.
På Fredriksberg Runddel kan du leie skøyter for kun 50 dkk.
Husk varme klær og hansker!
Julekonsert med Tivoligarden

Dra på julekonsert

Dersom du skal tilbringe noen ekstra dager i København, bør du få med deg en av de mange hyggelige julekonsertene. Hva med a avslutte førjuls-shoppingen litt tidligere og ta en pause med julesanger i kirken, Luciasang i Tivoli eller se Nøtteknekkeren på det Kongelige Teater?
Tenning av julegrana på Rådhusplassen

Tenning av julegrana

Dersom du er i København på den den tiden av året,  MÅ du få med deg tenningen av julegrana på Rådhusplassen. Før treet tennes, går julenissen og hans hjelpere i parade gjennom byen. De ender opp på Rådhusplassen og tenner høytidelig lysene på den store julegrana.
Epleskiver

Dansk jul?

Hva med å gjøre noe totalt annerledes denne julen? Dette høres nok fremmed ut for de fleste, men hva med å feire jul i et dansk sommerhus? I vinterhalvåret er sommerhusene mye billigere, og du kan finne både koselige små hytter, store luksushytter med basseng, og sommerhus med både spa og sauna, hvor du kan invitere til julefeiring med isbading og badstu. Fortvil ikke – du kan også hogge ditt eget juletre mange steder i landet.
Epleskiver

Gløgg og æpleskiver

Få kan jul som danskene, og lite skriker «jul» i Danmark mer enn gløgg og de berømte æpleskivene – den norske versjonen av munker. Vi velger å påstå at du ikke har opplevd ekte dansk førjulsstemning, før du har hygget deg med en kopp varmende gløgg, og nystekte æpleskiver med melis på! Du finner herlighetene overalt og du kan praktisk talt gå fra sted til sted i København og spise æpleskiver - i Tivoli, på alle de forskjellige julemarkedene og i restaurantene.
D’Angleterre Hotel

Jul på D’Angleterre Hotel

Du må heller ikke glemme den vakre utsmykningen på D’Anglererre Hotel på Kongens Nytorv. Selv Københavnerne har gjort det til sin tradisjon å ta turen dit for å bevitne denne vakre, livlige og hyggelige julebegivenheten som hotellet byr på.
Det er ikke bare hotellets fasade som lyser opp til jul, også hotellets innside er pyntet som et vakkert eventyr fra de flotteste julefortellinger.

Borddekking på høyt(idelig) nivå

Tradisjon tro, helt siden 1963 har Royal Copenhagens Flagship Store hatt utstilling av pyntede julebord, der ulike kunstnere, skuespillere, kokker, kjendiser, adelige, komikere og mange andre har fått kreativt spillerom til å designe sitt eget julebord.
Julebordene er Royal Copenhagens største årlige event, og cirka 150.000 gjester er innom i perioden fra midten av november og ut desember. 

Julebord på Illums

Fikk du lyst på et førjulscruise til København?