​Det Lille Apotek

Det Lille Apotek er Københavns eldste restaurant og startet opp allerede i 1720. Her får man servert det beste som det tradisjonelle danske kjøkken har å by på. Restauranten er hjemmekoselig og nostalgipreget, med gamle petroleumslamper og malerier. Det sjarmerende stedet har mettet mang en nordmann i sine dager og innehaver Werner Ingemann elsker stemningen som norske turister bringer med seg. Det Lille Apotek er en gave til alle som elsker dansk gjestfrihet, dansk matkultur og dansk historie.

Dette får du på Det Lille Apotek:

 • Ekte dansk mat!
 • Sjarmerende og nostalgisk
 • Favoritt blant nordmenn

 • Tradisjonell dansk mat

  Ekte dansk mat

  På menyen finner man både klassiske danske retter og mer moderne innslag. "Plattene" får du for eksempel med sild, panert rødspette, "flæskesteg" og lun leverpostei. De har et allsidig vinkart, og ølet som serveres er spesiallaget for Det Lille Apotek av Nørrebro Brygghus. Restauranten er veldig populær rundt lunsj- og middagstider, så det lønner seg å reservere bord.
  Fasade til Det Lille Apotek

  Beliggenhet

  Det Lille Apotek ligger i Latinerkvarteret i København, som opprinnelig har vært stedet for høyere utdanning i Danmark. Latinerkvarteret er en av Københavns kuleste bydeler med mange små spesialbutikker, vintage- og kjedebutikker, samt hyggelige kafeer, restauranter og kunstutstillinger. Er du interessert i landemerker og arkitektur kan du også ta turen til Sankt Petri kirken eller Rundetaarn.
  Interiør hos Det Lille Apotek

  Historie

  Det Lille Apotek er det eldste spisestedet i København, og har i løpet av sin tid hatt flere kjente stamgjester. Blant disse kan man nevne H.C. Andersen, som etter bybrannen i 1795 hadde Det Lille Apotek som en av de få restaurantene som fortsatt var stående i nærheten av hans hjem. Også låtskriveren Peter Faber og orkesterleder Leo Mathisen var ofte innom. Leo Mathisen startet faktisk sin karriere hos Det Lille Apotek som pianist.