​Fantastiske smaksopplevelser på matmarkedene i København

Det er noe spesielt med matmarked. Stemmer surrer, liflige dufter blander seg i hverandre, sultne mennesker jakter på den spesielle godbiten - og i København har du flere av dem!
Er du glad i mat og gode smaker, og liker litt av hvert? Det er ikke rart mange nordmenn er over seg av begeistring etter et gastronomisk besøk hos våre naboer i sør, og enkelte tradisjonsrike innslag faller nok også i smak.

Torvehallerne

Torvehallerne

Prøv for eksempel Torvehallerne - Københavns eget spiskamers. Dette er et matmekka fylt av spesialiteter og delikatesser, og med sine 60 boder er det mange som sier at dette er det beste matmarkedet i hele Norden. Det er ikke vanskelig å finne frem, markedet er nemlig sentralt plassert på Israels Plads, 100 meter fra Københavns største knutepunkt Nørreport Station.
Reffen

​Reffen

Reffen er Københavns nye matmarked med en hall full av street food (åpnet våren 2018). Reffen tar over etter Papirøen, som rakk å bli umåtelig populær.
Beliggenheten er nesten den samme, men tilbudet er større. Her får du alt type street food fra mexikanske pannekaker og indisk street food til crispy pig og kaburi sushi.
Food Court

​Boltens Food Court

Boltens Food Court er beliggende i den gamle bygården til Baron Boltens gård – kun et steinkast unna Kongens Nytorv. Her er det blast liv i det gamle industribygget som nå huser hele 19 nasjonale og internasjonale matboder med mat fra alle verdenshjørner - thailandsk, indisk, italiensk og selvfølgelig – det klassiske danske!

Boltens består av hele tre etasjer og en gårdsplass hvor man kan sitte ute på sommeren. Her harmonerer gamle og moderne elementer med lyse flater og grønne planter. Dette skaper den ultimate atmosfæren som gjør Boltens til et populært møtested for folk i alle aldre, og hele året rundt.
Photo credit: Martin Heiberg

​Broens Gadekøkken

Tett på Nyhavn, kun en kort gåtur over Inderhavnsbroen, finner du Broens Gadekøkken – et street food marked med Street Food District og selveste Noma i spissen. Broens er en av de mindre matmarkedene i København, men utvalget spenner allikevel hele veien fra Asia og til Latin-Amerika med retter som ceviche, pølser og fløteis handdyppet i sjokolade.

Broens er et utendørs matmarked, med en sesong som varer fra starten av april til medio oktober. Åpningstidene, maten og den umiddelbare nærheten til dert yrende bylivet på Nyhavn, gjør matmarkedet til det perfekte hang-out-stedet for sommermånedene.
Photo credit: Martin Kaufmann
Tivoli Food Hall

​Food Hall

I 2017 åpnet også Tivoli sin egen Food Hall. Her er det over 15 stands med ulike tilbud samt felles spiseområde med utsikt inn i Tivoli.
Atmosfæren er koselig og maten deilig. Nesten alle retter kan spises med fingrene, og du slipper å vente lenge på maten. Du får det meste fra frokostretter til middag, og fra klassiske smaker til mer eksperimentelle varianter.