​SHOPPING OG KJØPESENTRE I KØBENHAVN

København er et shopping-mekka med et utvalg som passer for alle, og som er både stort og trendy. Når du er på shopping i København, er det muligheter for å gjøre gode kupp i sentrum og de nærliggende bydelene – byen bugner av alt fra små unike butikker, bruktbutikker med skjulte skatter, de store merkebutikkene, til kjøpesentrene med flere hundretalls butikker som Field´s, Fisketorvet, Illum og Magasin du Nord.
Dersom været viser seg fra sin beste side, er det ingenting som slår en spasertur i handlegatene. Skulle det derimot ikke være det beste, er det fint å ta shoppingrunden inne på et kjøpesenter i København.

Når du er på shopping i København, er fristelsene uendelige, så fyll opp kortet før du reiser! Før shoppingeventyret starter, kan det også være lurt å legge en plan for hva du ønsker å se på, og hvilke butikker du ønsker å besøke. Heng med – under finner du gode tips om alt fra dansk design, til forskjellige kjøpesenter i København.
Skulle du derimot ønske å besøke en spesiell gate eller område for shopping i København, kan du lese mer nederst på siden.

Shopping på Strøget

Første gate ut, er selvfølgelig byens mest kjente gågate – Strøget. Shopping i København, er for veldig mange, synonymt med en runde på Strøget. I denne hanglegaten finner du alt - de dyrere butikkene som Prada, Hermés og Mulberry, og de mer folkelige butikkene Topshop og Zara.
I tillegg kan du besøke kjøpesentrene Illum og Illum Bolighus, som hat et bredt utvalg av både interiør, bøker og kosmetikk. Dersom dere blir sultne, finnes det mange restauranter og kafeer med blant annet deilig dansk bakverk på veien. En kopp kaffe og et kakestykke, eller en ekte dansk lunsj, er aldri feil når man er på shopping i gatene og på kjøpesenter i København!

Kongens Nytorv

Kongens Nytorv ligger i enden av Strøget, og kan fint kombineres med en tur på Strøget. Her ligger blant annet et annet kjent kjøpesenter i København - Magasin du Nord, hvor du finner et stort utvalg av både interiør, mote og kosmetikk. I området ligger også flere interiørbutikker og blant annet flaggskipsbutikken til Bang og Olufsen.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er en annen gate som også gjerne kan kombineres med shopping-runden på Strøget. Dersom du er på utkikk etter skjulte skatter, er denne avstikkeren det perfekte stedet! Her finner du flere av Københavns beste second-hand-, vintage- og bruktbutikker, så vel som flere små og trendy butikker.

Vesterbro – Københavns Grünerløkka!

Mange mener at Vesterbro minner litt om Oslo`s Grünerløkka! Tidligere var dette området litt lugubert, men nå kan vi trygt påstå at den er én av Københavns mest hippe nabolag, spesielt på utelivsfronten.
Det trendy området Kødbyen, Københavns svar på meatpacking district, er verdt et besøk til København ene og alene. Spesielt dersom du er på utkikk etter god mat og drikke. I bydelens beste shoppinggate, Istedgate, finnes kreative designbutikker og vintagebutikker. Du bør ta tuen innom DONN YA DOLL, som har unike ting og spesielle plagg, og tillegg interiørbutikken Girlie Hurly, som fullspekket med spesielle varer i alle mulige farger og former.

Jægersborggade

I Jægersborggade finner du kunstgallerier, spesialbutikker med organiske og økologiske varer, fantastiske vintage-butikker, keramikk, smykker og massevis av hippe vinbarer, kaféer og restauranter.
Det er ingen tvil om at dette er en av de aller kuleste og mest levende gatene å besøke når du skal på shopping i København.

Nørrebro

Nørrebro er en av Københavns mest trendy bydeler, og her finnes mye for de som er glade i shopping. I hovedgaten Nørrebrogade finner du flere kule vintage-butikker, som blant annet den italienske vintagebutikken Studio Travel og second hand-butikken Prag Genbrug som er full av vintagetøy.
Sidegaten Elmgade er også en populær gate med mange små kreative butikker, hippe barer og koselige kafeer.

Frederiksberg

I Frederiksberg finner du en av Københavns mest koseligste parker – Fredriksberg Have. Opprinnelig ble parken anlagt som en barokkhage etter initiativ fra Frederik IV i slutten av 1690- tallet. I dag er den en romantisk hage i engelsk stil, med alt fra små sjøer, og stier som slynger seg hit og dit.
Et besøk i parken kan fint kombineres med litt shopping og noe godt å spise. Bydelen har flere butikker og koselige restauranter. I Frederiksberg finner du også Royal Copenhagens Factory Outlet. To etasjer med kvalitetsporselen til spesialpriser – flotte serviser, sjarmerende samlerobjekter, og flere figurer og sesongvarer.

Sist, men ikke minst - Østerbro

Velkommen til Københavns grønneste bydel.
Østerbro er blant annet hjemmet til Københavns mest kjente statue - Den Lille Havfrue. Her finner du også Søerne, hvor du kan leie padlebåt sammen med sin kjære.
Dersom du skal på shopping i København, og samtig ønsker å kombinere turen med litt sightseeing, er områdene rundt Østerbro perfekt. I sidegatene finner du flere små eksklusive butikker, i tillegg til den danske designbutikken Normann som bugner av fine skatter til hjemmet.