​Julemarked i København

Når julen gjør sitt inntog, drysser det litt ekstra magisk julestøv over København. Her oser det av hygge og god stemning. Julegirlandere henges opp på Strøget i midten av november og lukten av gløgg, "æbleskiver" (a la norske munker) og brente mandler pirrer nesen mens julemusikk strømmer fra butikkene. For maksimal julestemning bør du få med deg tenningen av julegranen på Rådhusplassen, første søndagen i advent.

København yrer dessuten av koselige julemarked

Det mest kjente er kanskje julemarkedet i Tivoli, men byen byr på mange flere.

Julemarked på Kongens Nytorv


Få en ekte juleopplevelse på årets nye julemarked i de de historiske rammene på Kongens Nytorv.
Nyt synet av den fantastiske utsmykningen på Hotell D`Angleterre og kjenn på stemningen fra gamle dager.
Her blir det mange muligheter for gode julegavekjøp!
Jul i nyhavn

Jul i Nyhavn


Nyhavns julemarked byr på mange julefristelser samt gratis musikk og underholdning. En lang rekke boder dekorert med grangirlandere og lysranker stilles opp langs kanalen. Her blir du fristet med æbleskiver, gløgg og andre julegodter samt gaveidéer i massevis. Hver uke vil den gamle vekter komme forbi og fortelle spennende historier fra gamle dager. Nissemor og nissedatter kommer også innom for å underholde.
Boder på HC Andersens julemarked

​Jul i Tivoli


En av de største attraksjoner og tradisjoner er Jul i Tivoli. For veldig, veldig mange er dette blitt en del av det faste juleritualet. Haven er pyntet med mange tusen lys samt trær og julekuler. Gaver og julegodter finner du i de mange bodene, og du kan også pynte ditt eget honninghjerte. Tivoli er også for mange tilreisende et must når de besøker København i julemånedene.
Juemarked Højbro Plads

Julemarked på Højbro Plads


Juelmarkedet på Højbro Plads byr på alt fra tyske kaker, italienske oster, sjokolade, kaffe, pølser og selvfølgelig gløgg og æbleskiver. I tillegg finner du alt fra glasskunst og smykker til julepynt og skinnluer. Markedet er pyntet med over 80.000 julelys og får også besøk av julenissen hver torsdag til søndag.
Par i dekorert julevindu

Christiania


I Den Grå Hal kan du oppleve et litt annerledes julemarked, som kan minne om en basar fra de fjerne himmelstrøk. Du finner et spennende utvalg av kunsthåndtverk. Hjemmelagde smykker, speil, lysestaker i smijern, lamper, uroer, klær og mye mer. Nyt krydderduften, mangfoldet og den spesielle og eksotiske stemningen julemarkedet byr på.
Boder på HC Andersens julemarked

H.C. Andersens julemarked


H.C. Andersens julemarked flytter i år fra Axeltorv til Nytorv, på Strøget. For tredje år på rad vil du på dette markedet kunne finne sukkertøy, kaker, gløgg og æbleskiver samt luer, votter, glass og andre gaveideer til å legge under juletreet. I tillegg finnes det ulik underholdning, og du får selvfølgelig også muligheten til å møte selveste H.C. Andersen.
Julestjerne

Jul i Zoo


Julen kommer til Zoo når det hyggelige julemarkedet igjen inntar den store plassen ved Zootårnet. På juleverkstedet kan barna dekorere honninghjerter, klippe et isbjørn-julehjerte og møte reinsdyret. Zoo har åpent alle dager hele året, men har kun juletema i helgene i desember.

Trendy julemarked


I tillegg til de tradisjonelle julemarkedene, kan du oppleve nye, trendy markeder som: Det Nye Designer Julemarked på Frederiksberg, hvor du kan finne innovativ design. Julemarked på det kongelige kunstakademi. Hipt julemarked i Jægersborgsgade, Finders Keepers Christmas Marked (Det gamle grønttorv).

God førjulstid!

Vi tar forbehold om at julemarkedene kan endre åpningstider og innhold.


Ønsker du mer inspirasjon om julestemning i København?
Les mer på vår blogg storbycruise!

Fikk du lyst til å reise på cruise?

Bestill deg et cruise til København med en gang da vel!
Du får 2 kvelder om bord og nesten 7 timer i København, et avslappende og opplevelsesrikt cruise og ikke minst 2 dagers pause fra hverdagen.