​Julemarked og julestemning på dansk vis

Når julen gjør sitt inntog, drysser det litt ekstra julestøv over København. Her oser det av hygge og god stemning. Julegirlandere henges opp på Strøget i midten av november og lukten av gløgg, æbleskiver (a la norske munker, fylt med syltetøy) og brente mandler pirrer nesene mens julemusikken strømmer fra butikkene. For maksimal julestemning bør du få med deg tenningen av julegranen på Rådhusplassen, første søndagen i advent.

København yrer dessuten av koselige julemarkeder, og det mest kjente er kanskje julemarkedet "Jul i Tivoli", men byen byr på flere.

Nyhet: Julemarked på Kongens Nytorv

Få en ekte juleopplevelse på årets nye julemarked i de de historiske rammene på Kongens Nytorv.
Nyt synet av den fantastiske utsmykningen på Hotell D`Angleterre og kjenn på stemningen fra gamle dager.
Her blir det mange muligheter for gode julegavekjøp!
Boder på HC Andersens julemarked

​Jul i Tivoli

En av de største attraksjoner og tradisjoner er Jul i Tivoli. For veldig, veldig mange er dette blitt en del av det faste juleritualet. Haven er pyntet med lys, trær og julekuler, og gaver og julegodter finner du i de mange bodene. Tivoli er også for mange tilreisende et must når de besøker København i julemånedene.
Juemarked Højbro Plads

Julemarked på Højbro Plads

Fra midten av november kan du suge inn julen på Højbro Plads. Julemarkedet her byr på alt ifra tyske kaker, italienske oster, sjokolade, kaffe, pølser og selvfølgelig gløgg og æbleskiver. I tillegg finner du alt ifra glasskunst og smykker til julepynt og skinnluer. Markedet er pyntet med over 80.000 julelys og får også besøk av julenissen hver torsdag til søndag.
Par i dekorert julevindu

Christiania

I 2015 var det 40 år siden det første julemarkedet ble avholdt i Den Grå Hal. Her kan du oppleve et litt annerledes julemarked, som kan minne om en basar fra de fjerne himmelstrøk. Du finner et spennende utvalg av kunsthåndtverk. Hjemmelagde smykker, speil, lysestaker i smijern, lamper, uroer, klær og mye mer. Nyt krydderduften og den spesielle stemningen på dette hyggelige julemarkedet.
Boder på HC Andersens julemarked

H.C. Andersens julemarked

H.C. Andersens julemarked flyttes i år fra Kultorvet til Axeltorv - vis a vis Tivoli. For tredje år på rad vil du på dette markedet kunne finne sukkertøy, kaker, gløgg og æbleskiver samt luer, votter, glass og andre gaveideer til å legge under juletreet. I tillegg finnes det ulik underholdning, og du får selvfølgelig også muligheten til å møte selveste H.C. Andersen.
Jul i nyhavn

Nyhavn

Nyhavns julemarked byr på mange julefristelser samt gratis musikk og underholdning. En lang rekke boder dekorert med grangirlandere og lysranker stilles opp langs kanalen. Her blir du fristet med æbleskiver, gløgg og andre julegodter samt gaveidéer i massevis. Hver uke vil den gamle vekter komme forbi og fortelle spennende historier fra gamle dager. Nissemor og nissedatteren kommer også til å stikke innom og underholde.
Julestjerne

Jul i Zoo


Julen kommer til Zoo når det hyggelige julemarkedet igjen inntar den store plassen ved Zootårnet. På juleverkstedet kan barna dekorere honninghjerter, klippe et isbjørn-julehjerte og møte reinsdyret. Zoo har åpent alle dager hele året, men har kun juletema i helgene i desember.

God førjulstid!

Vi tar forbehold om at markedene kan endre åpningstider og innhold.