Sommer i KØBENHAVN

ENDELIG! Sommer, sol, sjø, varme og nok en herlig sesong i den danske hovedstaden. La oss bare være helt ærlige; selv om alle sesonger og måneder er fantastiske i København, er det noe helt unikt med sommermånedene! Det å endelig kunne sitte ute helt frem til solen går ned (og litt til), og kjenne varmen mens man nyter noe godt å spise og drikke. Det er definisjonen av lykke!

Her er noen hete og svalende tips til deg, enten du trenger å kjøle deg ned, liker fart og moro, eller bare ønsker å senke skuldrene og ta det helt "piano". Bli med oss videre og finn ut mer om hva "The Capital of Cool" har å by på fremover.

Deilige strand- og havnebad

havnebad

København er den ultimate storbyen og du kan fint kombinere både pulserende byliv med herlig strandliv. Du skal nemlig ikke sykle langt før du kan hoppe uti det forfriskende sjøvannet, enten fra en strand eller fra en av de mange havnebadene.

Amager Strandpark er nok mest kjent blant folk flest, men det finnes mange flere plasser hvor du også kan slappe av, nyte og samtidig ta deg et avkjølende bad, enten du liker å kjenne sanden mellom føttene, eller ikke. Både Bellevue Strand og Havnebadene Islands Brygge og Fisketorvet er verdt å nevne og definitivt verdt et besøk på varme sommerdager! Havnebadene kan fint kombineres med andre aktiviteter.

Foto Astrid Maria Rasmussen

Is

Ice, ice baby!

Sol, Sommer og is hører sammen som hånd i hanske, og det fins ikke noe bedre enn en avkjølende og lekker is på en varm sommerdag. Det beste med sommeren, er jo faktisk at du kan spise så mange is du orker – helt uten dårlig samvittighet!

  Istid er fortsatt vår ultimate favoritt. Ikke bare smaker isen himmelsk godt, men den lages på bestilling med flytende nitrogen. Her får du i tillegg kjøpt verdens beste bananmilkshake som bare må prøves!

Is kan være så mye mer enn bare is, og på både Leckerbaer og Kødbyens Is finner du lekre iskaker som ikke bare ser fantastisk ut, men som også smaker like godt som de ser ut.

Fotokreditt: Buro Jantzen

Distortion

Storbysightseeing fra kajak

Ønsker du å se København på en aktiv, annerledes og fredfull måte, må du ta turen til Kayak Republic for å leie en kajak. Her kan du leie både en singel kajak eller en med plass til to personer.

Padle rundt på kanalene på egenhånd, og nyt den fredfulle stemningen vekk fra storbyens liv og røre. Du blir utstyrt med et kart og en anbefalt rute, men du velger fritt hvor du ønsker å padle.

Når dere er ferdige, kan dere ta turen til Kayak Bar for en lunsj eller noe godt å drikke – en perfekt avslutning på en sporty og innholdsrik dag i verdens beste by!

Food

Matfestival

Er du en ekte foodie? Ja? Da må du ta turen til København i august! Fra 23. august og ti dager fremover i tid, kan du nyte deilige fristelser under Copenhagen Cooking and Food Festival.

Dette er Nordens største matfestival og her et bordet duket med fokus på nordisk mat og bærekraft. Vel bekomme!

Fotokreditt: ChrisTonnesen

GoBoat

GoBoat
Er det en ting vi ikke kan få nok av, så er det båtreiser! Og nettopp derfor må tipse deg om denne aktiviteten som passer uansett om du reiser med din kjære, vennegjengen eller familien.

Hos GoBoat kan du leie en egen batteridrevet båt med plass til åtte personer. Hopp om bord og cruise rundt i Københavns koselige kanaler. Du får sett mye av København fra sjøsiden, og underveis kan du se både spektakulære, nye bygninger og arkitektur og flere historiske landemerker.

Ønsker du å gjøre turen ekstra spesiell, kan du pakke med en picnic-kurv, full av god mat og drikke. «Kast anker» og nyt lunsjen i båten.

Dersom du reiser med barn, kan de leke «skrallepirater» underveis på turen. Da fisker barna skrot som ikke hører hjemme i naturen, og som belønning får de en is når de kommer i land. Mor og far kan nyte freden og roen og barna holder seg aktive – vinn, vinn!

Reffen

Refshaleøen

Det er lite som slår en tur til Reffen når sola skinner og det er varmt i været. Reffen er en av Københavns unike matmarkeder beliggende ute på Refshaleøen. Her finner du hele 39 forskjellige matboder med alt fra gresk mat, danske smørbrød, thaimat, pizza, hamburger, gourmetpølser, sushi, til is. Som du kanskje skjønner så kunne listen fortsatt i en evighet, og det er bare å sette av hele dagen for å smake seg igjennom Reffens mange, herlige fristelser.

I tillegg til å være en samleplass for matelskere, så finner du også flere kreative verksteder hvor du kan både kjøpe og la deg imponere. Ta turen innom Blæs som lager kunst av brukte syltetøyglass og annet som normalt kastes. På Enchanted Ataraxia finner du håndlagde, veganske såper i alle mulige farger og lukter.
Fotokreditt: Daniel Rasmussen    

Sommer i Tivoli

Tivoli

En tur til København er selvsagt ikke den samme uten en tur til Tivoli. Helt frem til 22. september kan du oppleve Sommer i Tivoli og om du besøker parken midt på dagen eller på kvelden, er det like mye å se og gjøre.

Tre inn i det vakre sommerlandskapet og bli med høyt og lavt i de mange karusellene. Dersom du derimot liker å ha beina godt plantet på jorda, finnes en haug av ting å gjøre. Flotte restauranter med kulinariske fristelser, boder med spill, godterier og unike gaver.

Konsert i Tivoli

Musikkfestivaler

Sommersesongen er høytid for festivaler, utekonserter og events, og her har vi samlet et lite knippe av hva du må få med deg i sommer. Gatefesten Distortion er blitt utrolig populær, og det er ikke vanskelig å forstå – festen skyller innover byen fra 29. mai, og du kan oppleve både havnefester, gatefest og events over hele byen.

Strøm Festival byr på flere gratiskonserter i august med elektronisk musikk på agendaen. Er du derimot på utkikk etter en helt annen musikksjanger, kan du ta turen til både Copenhell eller Copenhagen Jazz Festival. Tivoli byr også på musikalske innslag og under årets Fredagsrock avholdes 24 forskjellige konserter frem til 27. september. Hver fredag opptrer en ny artist, og utvalget spriker fra pop og rock til klassisk og mer nostalgiske innslag.

Moro på skøytebanen

Grønne parker

Er det en ting vi ikke kan få nok av på sommeren, så er det grønne parker! Disse fristedene er perfekte når tankene trenger hvile og man kun ønsker å fokusere på "der og da".

 Ta turen til Botanisk Have og spaser blant 100 år gamle trær og danske planter. Her finnes også et eget hus hvor du kan oppleve vakre, fargerike sommerfugler, en utendørs kafe og en egen butikk med salg av planter, bøker og frø.

Også Assistens Kirkegård, Kongens Have og Fredriksberg Have verdt et besøk. Besøker du en av de to siste, bør du ta med deg picnic-kurven og det pledd å sitte på. Nyt noen herlige timer i sola med en god bok og noen deilige fristelser.

Fotokreditt: Pierre Mangez

Fikk du lyst på et cruise til København?