Opplev våren i KØBENHAVN

Velkommen vår, og nok en fantastisk sesong i verdens beste by! Selv om vinteren har vært full av aktiviteter, er det noe helt spesielt med våren og livet som sakte, men sikkert, trekker ut i gatene.

Vi håper du har fått med deg at København er kåret til verdens beste by å besøke i 2019 av Lonely Planet? København har i tillegg fått tilnavnet «the Capital of Cool», og det syns vi er en meget passende beskrivelse av hovedstaden.

Til ære for byens nye navn «Cool», har vi samlet mange, kule tips til hva du kan gjøre i hovedstaden i vårmånedene – enten du reiser på MiniCruise, har en ekstra natt på hotell, eller kun har et kort stopp innom byen før turen går videre.

GOBOAT

GoBoat

Er det en ting vi ikke kan få nok av, så er det båtreiser! Og nettopp derfor må tipse deg om denne aktiviteten som passer uansett om du reiser med din kjære, vennegjengen eller familien.

Hos GOBOAT kan du leie en egen batteridrevet båt med plass til åtte personer. Hopp om bord og cruise rundt i Københavns koselige kanaler. Du får sett mye av København fra sjøsiden, og underveis kan du se både spektakulære, nye bygninger og arkitektur og flere historiske landemerker.

Dersom du ønsker å gjøre turen ekstra spesiell, kan du pakke med en picnic-kurv, full av god mat og drikke. «Sett anker» og nyt lunsjen i båten.

Dersom du reiser med barn, kan de leke «skrallepirater» underveis på turen. Da fisker barna skrot som ikke hører hjemme i naturen, og som belønning får de en is når de kommer i land. Mor og far kan nyte freden og roen og barna holder seg aktive – vinn, vinn!

 
Sommer i Tivoli

Sommer i Tivoli

Den 4. april 2019 åpner Tivoli dørene for Sommer i Tivoli! For de av dere som skal tilbringe påskeferien i København, er det alltid en suksess med noen timer eller en hel dag i denne eventyrparken.

Bli med bak portene til nok en herlig sesong med sukkerspinn og is, karuseller som tar deg høyt og lavt, fargerike blomster og kule spill. Her garanteres du en morsom opplevelse!
Konsert i Tivoli

Fredags Rock

Fra starten av april og hver fredag frem til september, inviterer Tivoli til Fredags Rock ute på plenen. Her er det alltid en garanti for en hyggelig aften med en fantastisk følelse av sommer.

Ikke la deg lure av ordet «rock» - det avholdes nemlig 24 forskjellige konserter innenfor flere forskjellige sjangere. Her har du muligheten til å oppleve både kjente, danske og internasjonale artister.

Klar, ferdig - hopp i havet!

CopenHot

Badstu og utendørsbading har for lengst tatt Skandinavia med storm, og selv om vi har tipset om dette før, kunne vi allikevel ikke dy oss fra å nevne dette en gang til.

Ta turen til CopenHot på Refshaleøen hvor du kan leie en liten sauna eller en badestamp på land! Det er lite som slår denne opplevelsen – varmen, deilig sjøvann og den fantastiske utsikten til havet.

Dersom du ønsker noe enda mer unikt, kan du leie en flytende badestamp-båt som tar deg med på et lite cruise. Og dersom du er ekstra vågal, hopper du ut i det kalde sjøvannet når du har samlet nok mot. Dersom du kviet deg for å hoppe uti i vinter, kan du prøve deg nå til våren når vannet er noen få grader varmere. Husk å bestille plass på forhånd hos CopenHot!

Når du er ferdig dampet, kan du ta turen innom en av de mange spisestedene på Refshaleøen. Her kan du smake på alt fra afrikansk mat i verdensklasse, til burger med danskenes sprø flæsksteg.
Fotokreditt: Martin Heiberg

Reffen

Reffen

København er kjent for sin dedikasjon til kulinariske eventyr, og i vår stiger utvalget av lekre retter og matopplevelser når byens matmarkeder åpner opp for sesongen.

På Refshaleøen finner du ’Reffen’, der rå industribygninger møter events, utstillinger, street food og drikke. Her er det duket for en haug av gode opplevelser ved vannkanten.
Fotokreditt: Daniel Rasmussen

Eventyrlig blomstring

Vinter i Tivoli

Vårens herligste begivenhet og et must see, er blomstringen av de vakre kirsebærtrærne. De nydelige og magiske trærne finnes flere steder i hovedstaden, blant annet på Bispebjerg Kirkegård, i Botanisk Have, Langelinie, eller Superkilen som bildet er fra.

I slutten av april fylles Langelinie Park med mennesker fra nær og fjern som er kommet for å se de flotte trærne og for å delta på Copenhagen Sakura Festival, som går av stabelen 27. – 28. april.
 
Distortion

Gatefesten Distortion

Fra 29. mai og frem til 2. juni kan du være med på Københavns største gatefestival, Distortion!
Festivalen ruller gjennom hovedstaden med masse på programmet - gatefester, nattefester, Final Parties, og chill- og havnefest.
Moro på skøytebanen

Copenhagen Maraton

I år er det 40.ende gang Copenhagen Maraton arrangeres og du er invitert!
Det er bare å starte løpetreningen og melde seg på - den 19. mai går startskuddet for nok et sprekt arrangement!
Fotokreditt: Pierre Mangez

København Zoo

København Zoo

Til april 2019 ønsker København Zoo to kinesiske pandaer velkommen. Disse er gitt i gave fra Kina, og kommer hele veien fra Chengdu.

Etter flere års forberedelser kan hele familien snart oppleve de to nye vennene i København Zoo. Pandaene skal bo i et nybygget anlegg designet av de berømte arkitektene i Bjarke Ingels Group.

Storbysightseeing fra kajak

Kajak i Københavns kanaler

Dersom du ønsker å se København på en aktiv, annerledes og fredfull måte, må du ta turen til Kayak Republic får å leie en kajak. Her kan du leie både en singel kajak eller en med plass til to personer.

Padle rundt i kanalene på egenhånd, og nyt den fredfulle stemningen vekk fra storbyens liv og røre. Du blir utstyrt med et kart og en anbefalt rute, men du velger fritt hvor du ønsker å padle.

Når dere er ferdige, kan dere ta turen til Kayak Bar for en lunsj eller noe godt å drikke – en perfekt avslutning på en sporty og innholdsrik dag i verdens beste by!
Fotokreditt: Astrid Maria Rasmussen

Fikk du lyst på et cruise til København?