VINTERHYGGE I KØBENHAVN

I de fleste byer, er vintermånedene normalt en meget rolig periode. Men nå er jo ikke København som byer flest, og her foregår en haug av aktiviteter som lyser opp i vintermørket - bokstavelig talt. I februar rigges det opp til en lysfestival hvor du kan oppleve flotte, lyssatte bygninger og andre lysshow.
Sving deg til lystige toner under vinterjazz, spis herlig dansk mat, og dersom du er ekstra vågal – hopp i havet!  Ja, du leste riktig! København er en by man kan besøke uansett sesong.
Bli med oss videre, og få en liten smakebit på hvilke spennende aktiviteter byen har å by på denne sesongen.

Vinter i Tivoli

Vinter i Tivoli
Av en eller annen grunn, troner Tivoli nok en gang øverst på listen, og det er jo selvfølgelig ikke uten grunn. Den 1. februar åpner Tivoli portene til et fortryllende vintereventyr, som du kan nyte helt frem til 24. februar.
Glade snømenn, glitrende iskrystaller og hundrevis av vakre lys, får både liten og stor i godt humør. Og som alltid, byr Tivoli på en rekke spennende aktiviteter. Hva med å teste ferdighetene på den vakre skøytebanen, eller la lattermusklene gjennomgå i en av karusellene? Dersom du ønsker å ha beina godt plantet på jorda, kan du ta en spasertur i det vakre vinterlandskapet for å titte på de spektakulære lysinstallasjonene. NB! Det er fare for fristelser underveis på en slik tur! Parken er full av flotte restauranter og boder med godsaker.
Et besøk under denne sesongen er perfekt enten du er på vinterferie med familien, eller er på utkikk etter romantisk stemning på Valentine’s day med din kjære!
Fotokreditt Lasse Salling

København lysfestival

København Lysfestival
København gjentar suksessen fra februar 2018, og avholder også København Lysfestival i februar 2019. Byen fylles av flotte lysinstallasjoner med alle mulige former og farger. Alt fra ikoniske bygninger og broer, gamle bygninger, høyhus og byens kanaler lyses opp i vintermørket. I alt kan du oppleve mellom 35 – 40 lysinstallasjoner rundt om i byen.
Skulle du ønske, kan du bli med på en av de guidede lys-turene som foregår på Segway, fra kanalbåtene, eller til beins.

Kakao

Varmende drikker...

Når vintermånedene blir litt i overkant kalde, er det godt med steder man kan slå seg ned i varmen. Dersom du i tillegg ønsker en herlig varmende i glasset bør du prøve en deilig kakao med en tvist fra Hotel Chocolat på Strøget.
Hva med en kakao med mokka, mint, chili, eller hva med husets egen “Made in Copenhagen" – laget på nymalte kakaobønner? Du finner selvsagt også den tradisjonelle kakaoen. For å gjøre ekstra stas på smaksløkene, kan du toppe det hele med lekker sjokolade.
Ikke glem å ta med deg noen herlige sjokoladebiter hjem som gave til deg selv.
Smørebrød

... og danske fristelser

Selv om København bugner av spisesteder med smaker fra fjerne Østen og andre eksotiske steder, er det en ting man er nødt til å spise når man er i byen, og det uansett sesong – de danske smørrebrødene!
I Nyhavn finner du flere steder som serverer ekte smørrebrød, toppet med lekkert pålegg og servert på gammeldags vis.
Ønsker du derimot en moderne tvist, kan vi anbefale Aamanns Deli på Østerport. Der gjør de det få våger - lager en moderne og sofistikert vri på de danske klassikerne! Hvem skulle tro at sild og jordbær er en heldig kombinasjon?
Vi utfordrer deg til å prøve!
Fotokreditt: Columbus Leth

Sjø, sauna og en unik opplevelse for de vågale

CopenHot
Nå kan du bli med på en helt unik opplevelse i København, og vi er ganske sikre på at du ikke har gjort noe som dette før! Ta turen til CopenHot på Refshaleøen. I «landsbyen» til CopenHot kan du leie en liten sauna eller en badestamp på land! Slå deg ned i en av de varme tønnene med deilig sjøvann, eller innta plassen i et av saunaene og nyt den fantastiske utsikten til havet.
Dersom du ønsker noe enda mer unikt, kan du leie en flytende badestamp-båt som tar deg med på et lite cruise. Og dersom du er ekstra vågal, hopper du ut i det kalde sjøvannet når du har samlet nok mot.
Når du er ferdig dampet, kan du ta turen innom en av de mange spisestedene på Refshaleøen. Her kan du smake på alt fra afrikansk mat i verdensklasse, til burger med danskenes sprø flæsksteg.
Husk å bestille plass på forhånd hos CopenHot!

matlagingskurs i København

Matlagingskurs

Stjernekokker og matentusiaster over hele verden har for lengst vendt blikket mot København - og ikke uten grunn! I løpet av de siste årene, har hovedstaden satt seg på kartet over verdens beste matdestinasjoner.

Meld deg på et matlagingskurs, som ikke bare er lærerikt, men også moro, annerledes og sosialt. Et matlagingskurs er en perfekt start på en kveld ute med vennegjengen, som en teambuilding- aktivitet, eller bare for matentusiasten som ønsker å sleppe seg løs på et kjøkken med profesjonelle kokker!

Du kan melde deg på kurs både hos Hahnemanns Køkken på Østerbro, og hos CPH Cooking Class på Nyhavn.
Spis godt hos Uformel

Stjernerestaurantenes «småsøsken»

Er det en ting vi ikke kan få nok av, så er det god mat – og det finner du overalt i København. Du har sikkert hørt og lest utallige saker om flere av Københavns Michelin-restauranter, men visste du at mange av stjernerestaurantene har ukjente «småsøsken» som tilbyr like god mat, men til vesentlig lavere pris? Både restauranten Uformel, lillebroren til Formel B, og vegetarrestauranten VeVe, som er Michelin-restauranten Kiin Kiins lillesøster, ligger høyt på listen over unike restauranter som må prøves. Vi kan også nevne Kadeaus lillebror, PONY, som ligger på Vesterbro. Denne restauranten er også et meget godt eksempel på en restaurant med ypperlig mat, til en rimeligere penge enn Michelin-restaurantene.
Fotokreditt: Marie Louise Munkegaard
Jazz i storbyen

Vinterjazz

København har en lang historie som jazzby, og gjennom tidene har en rekke jazzikoner brukt København som sin kreative base.
I februar kan du oppleve Vinterjazz, en landsdekkende musikkfestival som har eksistert siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strekker seg over tre uker og rommer omkring 600 konserter fordelt på flere enn 125 spillesteder. Du har muligheten til å møte internasjonale stjerner på turné, og oppleve nye, danske prisvinnende prosjekter og konserttemaer. Her får du en smakebit på hva som kan oppleves under Copenhagen Jazz Festival som avholdes i juli.
Moro på skøytebanen

Moro på skøytebanen

Du ser kanskje ut som Bambi når du tar dine første, ustø steg ut på isen, men uansett om du er god eller ikke, er en tur på skøytebanen utrolig hyggelig, utfordrende og for å ikke nevne – moro!

Skøytebanen på Fredriksberg Runddel holder åpent til slutten av februar, dersom været tillater det. Her kan du leie skøyter for ca 50 dkk. Ta frem barnet i deg og slepp deg løs.
Husk varme klær og hansker, og eventuelt litt ekstra beskyttelse dersom det er lenge siden sist!

6 flotte kunstmuseer

GlyptoteketDersom været ikke er det beste, er et museumsbesøk utrolig hyggelig. Her har vi samlet noen av våre favoritter blant Københavns mange kunstmuseer.
Dersom du er glad i moderne samtidskunst, må du ta turen innom både ARKEN og Den Frie Utstillingsbygning. Begge er unike på hver sin måte. Hos ARKEN finner du kunst og kultur i internasjonal toppklasse, mens Den Frie byr på et variert utstillingsprogram med opptil 10 forskjellige utstillinger hvert år.
 I Louisiana finner du også en samling av moderne kunst med et internasjonalt spekter som spenner over alle sjangere, men med fokus på maleri og skulpturer.
I hjertet av København, ligger Kunsthal Charlottenberg, som er ett av de største museene for samtidskunst i Europa. Museet har også en kunstbokhandel og en koselig kafé.
Listen kunne fortsatt i en evighet, men vi må nevne både Statens Museum for Kunst som rommer en kunst- og kulturhistorie som spenner seg over ulike sjangere og over 700 år.
Og til slutt – Glypoteket! Her finner du Nord-Europas største samling av antikk kunst. Bli med på en fantastisk reise gjennom 3500 år med kunsthistorie, med noen moderne verk fra både Monet, van Gogh og Gauguin.
Fotokreditt: Daniel Rasmussen

 

Fikk du lyst på et cruise til København?