GRØFTEN

Grøften åpnet i 1874 under navnet Teater Caféen, men på grunn av beliggenheten fikk restauranten raskt kallenavnet «Grøften.» Den nære plasseringen til Pantomineteateret gjorde dette til et populært stamsted for det gode folket fra teateret og Tivolis musikere.

Maten var enkel, og hos vertinnen Madam Meyer kunne man kjøpe varme pølser som hennes svenske mor kokte. I dag er Grøften kjent for klassisk dansk mat - danske smørbrød, stekt rødspette og lapskaus, for å nevne noe. Selv om maten har forandret seg, er bygningen totalfredet og man kan fortsatt nyte restaurantens skjønne og minneverdige interiør. Rødrutete duker og fargede lamper gir restauranten en nostalgisk koloniatmosfære.

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3.
Beliggenhet: I Tivoli, rett innenfor hovedinngangen og ved siden av Pantomineteateret.
Åpningstider: Alle dager fra kl. 12 – 22 under Tivolis generelle sesongbaserte åpningstider. Inngangsbillett til Tivoli er nødvendig.
Lunsj: Lett lunsjplatte med sild, stekt rødspette, svinestek og ost.
Tivolibilletter: Inngangsbilletter til Tivoli medfølger slik at dere kan utforske parken både før og etter lunsj.
Pris: 310,- pr. pers.
deilig lunsjplatte på Grøften