ÅRETS BIFF 2018

Kua består av mer enn hakket kjøtt og store biffer.

Vi elsker dyr, og vi er kritiske, bærekraftige og kvalitetsbevisste kjøttspisere. Nettopp derfor, arrangerer vi hvert år kåringen THE BEEF i Explorers Steakhouse hvor gastronomiske eksperter fra hele Skandinavia samles. Dette er en feiring av kua, hvor vi hyller jordbruk, forskjellige raser, og utskjæringer – rett og slett hele dyret.

Gjennom årene har vi kåret den beste biffen og den mest velsmakende storferasen. Av respekt til kua, vil vi i THE BEEF 2018 finne årets alternative utskjæring. I år skal vi smake oss gjennom syv av de mest velsmakende, men også mest oversette stykkene fra kua.

Årets fokus er kvegrase

Utskjæringer og meny

The Beef vil bli avholdt den 30. august, og det blir servert en 7-retters meny bestående av 7 ulike utskjæringer som kjemper om tittelen årets alternative utskæring.

FORRETTER
Tunge - Bruschetta med tunge servert på lunt brød med syltede tomater og grov pesto.

Oksehaler - Rillette av braiserte oksehaler med oksefett og oksefond. Serveres med grillet hjertesalat og sitronkrem.
Skank - Croquet av braisert skank med chilimajones. Serveres med bitter kål vendt med soya, honning og urter.

HOVEDRETTER
Alle hovedrettene serveres med ditt valg av potet og saus. Velg mellom bakte poteter, potetbåter eller pommes frites, og bearnaise, peppersaus eller barbecuesaus.

Bogbiff - Grillet rullade med kyllingsufflé, grov sennep, salvie og sitronskall.
Lårtunge - Minutsteak med fettkant.
Short ribs - Short ribs massert med DFDS-rub. Serveres med DFDS-barbecue, coleslaw med peanøtter, grov sennep og urter.
Bavette - Langtidsstekt bavette

Dommerbordet i 2016

ÅRETS JURY

Et bredt panel av gastronomiske eksperter som har kunnskap om kjøtt, smak og utvikling innenfor mat og det nordiske kjøkkenet er alltid å finne til kåringen av THE BEEF. De smaker og debatterer på et høyt nivå om både bærekraft og gastronomi.


Jan Vardøen, restauratør og filmprodusent
Michael Museth, stifter av Folkets Madhus
Morten Jensen, slakter hos Slagteren ved Kultorvet
Nikolaj Schmidt Skadborg, kokk fra Kokkelandsholdet
Louise Beck Brønnum, Gastrofysiker fra Alchemist testkøkkenet
Jonatan Leer, smaksforsker og forfatter til boken Kød
Magnus Sonne, TV-kokk og produktutvikler ved Aarstiderne.

MODERATOR
Svend Rasmussen, matforfatter og dommer på Bocuse d'Or


Kjøttet tilberedes og serveres for publikum og juryen, som kommer med sin input, men vinneren kåres i fellesskap.​ Vinnerutskjæringen​ får en plass på menyen i restauranten Explorers Steakhouse om bord.
Juryen av the Beef

Vinneren av årets Biff 2018 er:

I fremtiden må du holde et ekstra godt øye med den saftige Bavetten, som i går feide all motstand til side da publikum avga deres kjøtt-stemmer. Bavetten er kåret til den nye vinneren blant tungen, halen, lårtungen, short ribs og alle de andre alternativene.

"Bavetten var fantastisk. Saftig, mør og ikke for fet" sier en av gjestene, mens hun går opp for å avgi sin stemme til det som viser seg å være dagens store publikumsfavoritt.

Fra uke 37 finner du Bavette - Årets Biff 2018 - på menyen i Explorers Steakhouse.
 

ÅRETS BIFF 2017 - VINNEREN

Det var Limousine fra Kildegården, som stakk av med seieren i årets utgave av The Beef. Du finner den snart på menyen om bord i Explorers Steakhouse. Du kan lese mer om eventet på vår blogg. Mer om eventet og vinneren ser du også i denne filmen: