ÅRETS BIFF 2016 - NYRETAPP

Årets Biff 2016 er blitt kåret, og det ble en høyst overraskende kandidat som gikk av med seieren. Det ble hverken den rustikke tomahawk, den velkjente mørbradbiffen eller den høyt elskede entrecôten som vant, da Årets Biff 2016 ble kåret.
I stedet var det den høyst overraskende utskjæringen nyretapp som endte med å vinne de kritiske dommernes gunst. Utskjæringen med det særpregede navnet er en godt bevart hemmelighet når man beveger seg utenfor kokke- og slakterkretser. I profesjonelle kretser er nyretappen derimot kjent og elsket for sin kraftige animalske og kjøttfulle smak, dens flotte farge og markante kjøttstruktur.
Vinneren ble valgt på bakgrunn av dens konsistens, smak og aktualitet. Snart vil også du få mulighet til å smake Årets Beste Biff til sjøs hos Explorers Steakhouse som vil ha denne på menyen fra og med november.

Vinneren av Årets biff 2016 ble Nyretapp

En hyllest til biffen

Juryen bestod av blant annet av vår egen Eyvind Hellstrøm, flere kjente danske kjøkkensjefer, en slakter, en ernæringsekspert, en trendforsker og en matblogger. 

Vinneren av Årets Biff 2016 ble den utskjæring og biff vurdert ut fra kriteriene: konsistens, smak og aktualitet.

Årets Biff ble arrangert av DFDS om bord på Københavnbåten den 6.oktober og eventet har hatt som mål å øke vår kunnskap om betydningen av utskjæring, og hvordan kjøttet bør stekes for å få mest mulig glede av et biffmåltid.

mange biffristelser å velge mellom

De nominerte var:

Juryen vurderte 21 fantastiske stykker oksekjøtt. Åtte av disse konkurrerte om å bli Årets Biff:
  • Tomahawk steak
  • Entrecôte
  • Nyretapp (onglet)
  • Hakkebøf
  • T-Bone
  • Mørbrad/Tournedos
  • Rib Eye (vanlig og dry aged)
  • Rump Steak
mange kjennere av godt kjøtt

Juryen i Årets biff 2016

​Biffjuryen består blant annet av Michelinkokk og Bocuse d’Or-dommer Eyvind Hellstrøm, og den tidligere kjøkkensjefen hos Kong Hans Kælder i København, Thomas Rode Andersen.
De skal sammen med DFDS Seaways egen kjøkkensjef, en ernæringsekspert, en trendforsker og andre bransjefolk komme frem til den utskjæringen av oksekjøtt som de mener er mest tidsriktig for forbrukeren i 2016.

Mer informasjon om juryen finner du her