ÅRETS BIFF 2017

For andre gang ble Årets Biff kåret under arrangementet The Beef. Kåringen foregikk, i år som i fjor, om bord på Københavnbåten mens den lå til kai i København. Juryen består av gastronomiske fagfolk fra både Danmark og Norge, og disse skal i fellesskap komme fram til det som blir Årets Biff 2017.

Årets fokus er kvegrase

The Beef 2017

I fjor handlet det om stykningsdeler og kjøttrender da storfearrangementet «The Beef» gikk av stabelen. I år handlet det om rase, når to av Danmarks mest legendariske kokker, sammen med matskribenter og danske og utenlandske toppslaktere, avgjør hvilken kvegrase som byr på den mest sublime kjøttopplevelsen.

Juryen og publikum ble i år presentert for syv gammeldagse, krokmodnede Rib-Eyes fra syv helt ulike kvegraser.

De syv utvalgte kvegrasene:

Limousine (Kildegården, Danmark) – den mest utbredte kjøttkvegrasen i Danmark, og stammer opprinnelig fra Limousin-området i Frankrike.

Blond D’Aquitaine (Kildegården, Danmark) – fransk kjøttkvegrase som kjennetegnes av fettfattig kjøtt av høy kvalitet.

Sortbroget kalv (Kildegården, Danmark) – dansk/tysk melkekurase.

Black Angus (Irland) – kjøttkvegrase kjent for sin fettmarmorering. Har sin opprinnelse fra Skottland.

Angus grain-fed (Uruguay) – Kornforet kjøttkvegrase som gjennom en forsammensetning av primært mais, korn og høy, gir ekstra smak og marmorering til kjøttet.

Red Hereford (Irland) – den mest utbredte kjøttkvegrasen i verden. Den kjennetegnes av et saftig kjøtt og kraftig fettmarmorering, og stammer fra Storbritannia.

Angus/Hereford fra John Stone (Irland) – en blandet rase av Angus og Hereford.

Dommerbordet i 2016

ÅRETS JURY:

Francis Cardenau (tidl. kjøkkensjef, Le Sommelier, MASH, Umami) – Francis har siden 1997 blitt krediteret med flere Michelinstjerner for sine kokkeevner på Kommandanten og senere på Le Sommelier, MASH og Umami. Han er dermed et navn man ikke kommer utenom i den danske kokkeverden.

Thomas Rode (kokk, forfatter og gründer) - Thomas er et kjent ansikt på den danske kokkescene, og har blant annet vært kjøkkensjef hos Kong Hans Kælder. Han har skrevet flere bøker og utviklet egne produkter. Thomas deltok også i juryen i 2016.

Anne Køster (matskribent og rådgiver, Haps kommunikation & PR) – Anne er garvet innenfor kommunikasjon og PR der hun jevnlig skriver om gastronomi i magasinet Prêt-á-Partir.

Christopher Sjuve (forfatter og matredaktør, Aller Media) – Christopher er blant annet forfatter av ”Alt blir bedre med bacon” og matredaktør i Aller Media i Norge.

Jens Slagter (slagtermester, Slagteren ved Kultorvet) – Jens jobber til vanlig hos Slagteren ved Kultorvet der han har solgt kjøtt over disk til danskene i over 25 år. Han deltok også i juryen i 2016.

Brian Jacobsen (chef de cuisine, DFDS Crown Seaways) – Brian er køkkensjef på DFDS Crown Seaways hvor han tilbereder biffer til passasjerene. Han deltok i juryen i 2016.

Daniel Byskov (slagter, Annis Pølsemakeri, Oslo) – Daniel jobber til daglig i Annis Pølsemakeri i Mathallen i Oslo der alle produkter er lokale og hjemmelagde.
Vinneren av Årets biff 2016 ble Nyretapp

mange biffristelser å velge mellom


ÅRETS BIFF 2017 - VINNEREN

Det var Limousine fra Kildegården, som stakk av med seieren i årets utgave av The Beef. Du finner den snart på menyen om bord i Explorers Steakhouse. Du kan lese mer om eventet på vår blogg. Mer om eventet og vinneren ser du også i denne filmen:

Slik gikk det i 2016

Årets Biff 2016 er blitt kåret, og det ble en høyst overraskende kandidat som gikk av med seieren. Det ble hverken den rustikke tomahawk, den velkjente mørbradbiffen eller den høyt elskede entrecôten som vant, da Årets Biff 2016 ble kåret. I stedet var det den høyst overraskende utskjæringen nyretapp som endte med å vinne de kritiske dommernes gunst. Utskjæringen med det særpregede navnet er en godt bevart hemmelighet når man beveger seg utenfor kokke- og slakterkretser. I profesjonelle kretser er nyretappen derimot kjent og elsket for sin kraftige animalske og kjøttfulle smak, dens flotte farge og markante kjøttstruktur. Vinneren ble valgt på bakgrunn av dens konsistens, smak og aktualitet. Nyretapp står på menyen i Explorers Steakhouse!

se hvordan proffene tilbereder biffen

Under kan du få personlige tips fra Brian Blixt Jacobsen, Køkkenchef, Crown Seaways og Dan G. Christiansen, Food director, MASH på hvordan du best tilbereder din egen biff.